Tanzaniasafari.nl5 daagse Tanzania Safari – National Parks

5 daagse Tanzania Safari – National Parks

Tijdens deze “5 daagse Tanzania safari” zul je in een korte tijd de hoogtepunten bekijken van de Tanzaniaanse Nationale parken.

Dag 1: aankomst kilimanjaro – Arusha

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids hier te wachten met een bordje met jouw naam erop. Hij zal je veilig naar het hotel brengen in Arusha. Hier kun je heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

De ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

Deze reis is een echte privé safari, zodat je echt het maximale uit jullie reis kunnen halen! Jullie kunnen zelf bepalen hoe laat jullie de volgende dag willen beginnen en hoe laat jullie willen stoppen. Ook kunnen jullie zo lang als jullie zelf willen bij de dieren blijven staan. Er hoeft met niemand anders rekening te worden gehouden. De gids zal jullie tijdens de safari van adviezen voorzien, om het maximale uit deze reis te kunnen halen. 

(Hotel op basis van Logies + ontbijt, omdat je pas laat in de avond land, de rest van de hotels is op basis van vol pension)

Dag 2: Ngorongoro National Park

Vandaag zullen jullie na het ontbijt vertrekken richting Ngorongoro Conservation Area. Na zo’n drie uur door het prachtige Tanzaniaanse landschap te hebben gereden komen we aan op misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika, de Ngorongoro Krater! Een veel gehoorde reden waar mensen voor naar Tanzania reizen. De afdaling naar de kraterbodem is al een hele belevenis, maar eenmaal aangekomen in de krater weet je niet wat je ziet! Nergens ter wereld zul je zoveel wilde dieren bij elkaar kunnen vinden! Er leven in Ngorongoro verschillende leeuwenfamilies, buffels, zebra’s, gnoe’s en daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotten hier het grootst. Kortom, dé kans om een aantal leden van de big five bij elkaar te zoeken. Ook kun je in de Ngorongoro Conservation Area leuke excursies doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een traditioneel Maasai dorpje.

Dag 3: Tarangire National Park

Na het ontbijt rijden jullie naar Tarangire National Park, Hier zullen jullie verder de gehele dag in de schitterende natuur van Tarangire rijden. De reusachtige Baobab bomen van enkele honderden jaren oud zullen worden afgewisseld met grote groepen olifanten en vele andere wilde dieren. De Tanzania Specialist gids kan veel vertellen over de redenen waarom de olifanten zo graag verblijven in Tarangire National park. Eventueel kun je hier 1 van de volgende excursies doen: Luchtballon Safari of een Maasai dorp bezoeken.

Dag 4-5: Tarangire – airport

Vandaag kan er even rustig worden ontbeten. Afhankelijk van het tijdstip dat jullie vlucht zal vertrekken, kunnen we bepalen of je vandaag nog lekker in de lodge zult blijven om hier te genieten van de prachtige natuur. Waarna jullie weer naar het vliegveld zal worden gebracht. 

Wilt je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt je meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 5 weer thuis in Nederland komen.

 

Neem direct vrijblijvend contact op met onze gidsen om vanaf een blanco A4-tje jou perfecte reis samen te stellen.

Of bekijk deze reis met verschillende hotel combinaties + de actuele prijzen op deze Tanzania Safari pagina.