Tanzaniasafari.nl7 daagse Safari-vakantie Tanzania

7 daagse Safari-vakantie Tanzania

Dit is de mooiste route indien je gekozen hebt om 7 dagen op safari te gaan. Met deze “7 daagse safari Tanzania” kunt je op een ontspannen manier de hoogtepunten bekijken. Je zult 2 van de 7 Afrikaanse wonderen met eigen ogen gaan bezichtigen (de grote trek + Ngorongoro krater).

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro – Arusha

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids hier te wachten met een bordje met jouw naam erop. Hij zal je veilig naar het hotel brengen in Arusha. Hier kun je heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

De ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

Deze reis is een echte privé safari, zodat je echt het maximale uit jullie reis kunnen halen! Jullie kunnen zelf bepalen hoe laat jullie de volgende dag willen beginnen en hoe laat jullie willen stoppen. Ook kunnen jullie zo lang als jullie zelf willen bij de dieren blijven staan. Er hoeft met niemand anders rekening te worden gehouden. De gids zal jullie tijdens de safari van adviezen voorzien, om het maximale uit deze reis te kunnen halen. 

(Hotel op basis van Logies + ontbijt, omdat je pas laat in de avond land, de rest van de hotels is op basis van vol pension)

Dag 2: Lake Manyara National Park

Lekker genieten van het uitzicht over de Lake Manyara, dat is wat jullie vandaag o.a. zullen gaan doen. Al rijdende door Lake Manyara National Park hebben jullie grote kans om al snel olifanten, apen en vele vogelsoorten tegen te komen in het zogenoemde “woodland landschap” van dit park. Daarnaast zul je de prachtige 400 meter hoge Rift Valley Escarpment zien en kun je de Manyara “Hippo pool” bezoeken. Het landschap veranderd van een dicht begroeid oerwoud langzaam naar een open graslandschap. Hier hebben jullie kans om o.a. leeuwen, Nijlpaarden, Zebra’s en Gnoe’s te spotten.

Lake Manyara is daarnaast ook hét park dat zich uitstekend leent om te combineren met leuke activiteiten in de middag, zoals: culturele toer door een typisch Afrikaans stadje of een mountainbike toer.

Het is hier ook mogelijk om als extra activiteit de Canopy/Treetop walk te doen. Hierbij lopen jullie meer dan 370 meter over stevige bruggen langs de boomtoppen in de prachtige ongerepte natuur van het National Park. Een écht unieke manier om de natuur vanuit een heel nieuw perspectief te kunnen ervaren!

Een ding is zeker, het zal een heerlijke dag worden!

Dag 3 & 4: Serengeti National Park

Deze dagen gaan jullie lekker in het wereldberoemde Serengeti National Park vertoeven. De plek waar vele natuurfilms van Discovery Channel zijn opgenomen! Jullie rijden de 1e dag na het ontbijt richting Serengeti. De weg naar Serengeti is erg mooi, zo passeren jullie de Ngorongoro Higlands, waarna jullie in Serengeti zullen aankomen.

Dit is de plek waar o.a. de grote trek zich bevindt. De Tanzania Specialist gids zal deze samen met jullie gaan opzoeken. Serengeti is ook “the place to be” voor: Leeuwen, Buffalo’s, Chita’s, Luipaard en vele andere dieren. De volgende dagen heb je hier de hele dag de tijd om naar deze dieren op zoek te gaan, je zult niet uitgekeken raken! 

Mogelijke excursie: Luchtballon safari 

Dag 5: Ngorongoro Conservation Area

Vandaag zullen jullie na het ontbijt vertrekken richting Ngorongoro Conservation Area. Na zo’n drie uur door het prachtige Tanzaniaanse landschap te hebben gereden komen we aan op misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika, de Ngorongoro Krater! Een veel gehoorde reden waar mensen voor naar Tanzania reizen. De afdaling naar de kraterbodem is al een hele belevenis, maar eenmaal aangekomen in de krater weet je niet wat je ziet! Nergens ter wereld zul je zoveel wilde dieren bij elkaar kunnen vinden! Er leven in Ngorongoro verschillende leeuwenfamilies, buffels, zebra’s, gnoe’s en daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotten hier het grootst. Kortom, dé kans om een aantal leden van de big five bij elkaar te zoeken. Ook kun je in de Ngorongoro Conservation Area leuke excursies doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een traditioneel Maasai dorpje.

Dag 6-7: Ngorongoro – Airport

Vandaag kun je rustig ontbijten en nog genieten van de gehele dag, want hoogst waarschijnlijk vlieg je pas in de avond weer terug naar huis.Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt je meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 7 weer thuis in Nederland komen.

 

Neem direct vrijblijvend contact op met onze gidsen om vanaf een blanco A4-tje jou perfecte reis samen te stellen.

Of bekijk deze reis met verschillende hotel combinaties + de actuele prijzen op deze Tanzania Safari pagina.